Четверг, 25.04.2024, 03:48Главная | Регистрация | Вход

Меню сайта

Наши партнёры

DIGITAL LAB STUDIO - разработчик, издатель мобильных приложений и сайтов, фото-видео студия, рекламное агентство
LUMINOF - люминофор, флуоресцент и светящиеся краски №1 в Украине!
COMPMAST - Компьютерный сервис, скорая компьютерная помощь №1 в Черкассах и Киеве 0939133710, 0967545215, 0501373907
Автовыкуп Черкассы и Украина №1 0939133710, 0967545215, 0501373907
TRUFEL - высококачественный трюфель и трюфельные продукты №1! Грибы трюфели, трюфеля, трюфель в Украине!
Шафран — высококачественный органический шафран по лучшей цене! SHAFRAN — купить шафран №1 в Украине, шафран цена!


Graffiti Decorations(R) Studio (TM) Site Promoter
Доски объявлений, бесплатные объявления, дать объявление - 495ru.ruКаталог экологических сайтов. Экологические проблемы и пути их решения. GlavBoard.ru Топ Україна

український каталог
Каталог сайтов Украины
Каталог
сайтів України регистрация сайта в каталогах ремонт квартиры своими руками

Добавить сайт

Поиск по сайту

Облако тегов

Глобус посещений

Опрос

Зайдете ли вы на сайт еще?
Всего ответов: 283

Наш баннер

Нажмите "[ Получить код баннера]", скопируйте код и разместите его на своём сайте.

[ Получить код баннера]

Статистика

Дневник
Главная » 2010 » Февраль » 25
Три премії в галузі бізнес-ідей та екологічних технологій - такий урожай цього винаходу за перший рік його життя. Простий з вигляду продукт нині широко продається. І тому є сенс подумати: чи здатна біло-зелена кнопка врятувати планету від горезвісного глобального потепління або, хоча б, ваш гаманець від зайвих витрат?

Німецький приз Promotional Gift Award, титул Most Innovative Green Product на одній з американських виставок ASI Show і знову-таки Most Innovative Green Product, але вже від Британської асоціації рекламних товарів - такі нагороди в 2008 році отримала скромна "Екокнопка" (ecobutton) від англійської компанії Bright Ideas Global. Досить великий пластиковий кругляш підключається до комп’ютера через USB-порт. Далі від вас потрібно тільки згадувати про цю кнопку, коли ви відходите від свого PC.

Працює цей пристрій просто: ідучи навіть на хвилину-другу (попити чаю, відповісти на телефонний дзвінок), користувач натискає цю кнопку, і комп'ютер відразу переходить в економний режим. Та не простий, а такий, який не можна викликати через звичайне меню. У цьому режимі від живлення відключаються фактично всі компоненти системного блоку, крім оперативної пам'яті, як кажуть британці. Після повернення потрібно лише натиснути будь-яку кнопку на клавіатурі, щоб PC миттєво повернувся в звичайний стан і ви могли продовжити роботу.

До речі, навіть режим Stand-by побутової техніки (телевізорів, зокрема) тринькає прірву енергії в глобальному масштабі. Нехай один прилад споживає "уві сні" лічені копійки, мільйони таких майже вимкнених "ящиків" вимагають вже цілих електростанцій. А люди нерідко вважають за краще вимикати телевізор з пульта, ніж підійти до самого приймача і відключити його зовсім. Але з комп'ютерами ситуація ще гірша. Тому ідея зі спеціальною кнопкою заслуговує на розгляд.

Як багато можна заощадити таким способом? Це залежить від споживання комп'ютером електрики в робочому режимі. Можна сказати, що начиння системного блоку споживає у ватах відповідно: процесор - 20-110, відеокарта - 5-35, материнська плата - 15-25, жорсткий диск - 10-25, оперативна пам'ять 2-40. Якщо додати на інші компоненти ват десь 30-50, вийде, що блок PC висмоктує з розетки від 80 до 290 Вт. Додамо сюди ще 30 Вт на 17-дюймовий монітор... Немало, якщо врахувати, що у багатьох комп'ютери працюють чи не цілодобово.

Звичайно, витрата енергії системним блоком помітно залежить, серед іншого, і від поточної роботи. А в режимі очікування дисплей "подумає-подумає", та й сам згасне. І у комп’ютера до того ж, як відомо, є різні режими сну (Stand-by, Hibernate). Але останніми користувачі якось мало користуються. В офісах нерідко персональні комп’ютери навіть на ніч не вимикають, що вже казати про перекури та обіди? І справді, це ж так довго клацнути мишкою на Start, потім вибрати у віконечку відповідний режим... При цьому, якщо ви вибрали Hibernate, PC дійсно вимикається (з точки зору економії - просто чудово) і, що важливо, зберігає на диску поточний стан системи. Але коли користувач повертається і клацає кнопкою "вкл", йому доводиться чекати завантаження комп’ютеру, перш ніж він зможе приступити до роботи. Це очікування найчастіше є причиною того, що користувачі вважають за краще залишати комп'ютер включеним. З режиму Stand-by повернення відбувається відразу. Ось тільки економія енергії в такому випадку не особливо велика: занадто багато споживачів в системному блоці залишаються увімкненими.

А з ecobutton сплячий комп'ютер, як запевняють творці даного екопристрою, споживає лише 1,8 Вт. На тлі звичайних витрат системного блоку та монітора можна сказати - майже нічого. "ecobutton вчить PC використовувати режим найнижчого споживання енергії, який тільки можливий", - пояснюють творці "екокнопки". І це не звичайний Stand By і не Hibernate, уточнюють інженери. "Вчить" кнопка, звичайно ж, за допомогою спеціального програмного забезпечення, яке поставляється разом з біло-зеленою кнопкою. Вірніше, програму можна завантажити з сайту продукту, а якщо у вас немає Мережі - слід звернутися у фірму і отримати CD.

Скажете, в будинку є куди більш потужні споживачі енергії, на тлі яких ці вати меркнуть? Але, погодьтеся, ні електрична плита, ні праска, ні пральна машина - не тягнуть з розетки "даремно" струм, коли в цих пристроях немає потреби. А ось про комп'ютер, який самотньо дзижчить під столом, звичайно якось не замислюються.

До речі, як приємне доповнення, до зберігаючих властивостей ecobutton прикладена ще одна функція: кожен раз, коли PC повертається з настільки глибокого, але швидкоплинного сну, на екрані з'являється заставка з інформацією – скільки енергії було зекономлено, скільки грошей і скільки викидів вуглекислого газу. Після натиснення будь-якої кнопки ця заставка зникає, повертаючи на екран те, що там було перед вашим відлученням.

Коштує така "відповідальність" перед планетою всього $ 20. Реклама на упаковці запевняє, що за рік ви будете економити по $ 100. Скільки вийде у вас - спробуйте оцінити самі. У рамках країни або цілого світу ecobutton здатні заощаджувати дуже навіть істотно. Сайт продукту повідомляє, що у світі є приблизно мільярд PC. Їх даремний простій у включеному стані щорічно приводить до викиду 35 мільйонів тонн CO2! У грошах марна витрата енергії в Америці, Європі або на батьківщині "кнопки" - у Британії - виражається в багатьох мільйонах доларів, євро і фунтів. Але якщо глобальна екологія (і економія) не дуже вас турбує, варто подумати про економію власних коштів.

Просмотров: 1235 | Добавил: ECOLOG_DL | Дата: 25.02.2010 | Комментарии (0)

ECOLOG © - Копирование материалов сайта разрешено ТОЛЬКО с АКТИВНОЙ ссылкой на источник www.ecolog.at.ua. Правила использования и копирования информации с сайта ECOLOG вы можете прочитать ->ЗДЕСЬ<-. Все права защищены. |2009-2015| Designed by BI_Group